Over ons
Sofyan Rangkuti is een gedreven specialist met een missie: oosterse en westerse geneeskunde met elkaar integreren in het belang van de maatschappij en ieder individu afzonderlijk.
Acupunctuurkliniek Rangkuti
Rangkuti’s kliniek is een multidisciplinaire kliniek, waarin de integratie tussen oosterse en westerse geneeswijzen centraal staat. Dit samengaan schept de mogelijkheid om ernstige
aandoeningen zoals tumoren, hernia’s, e.d. vroegtijdig op te sporen en te behandelen. In de preventie van ziekten alsmede snelle behandelingsresultaten ligt dan ook onze grote kracht.
Verantwoordelijk voor de kliniek is prof. Sofyan Rangkuti, die een opleiding geneeskunde en Chinese geneeskunde genoot in Beijing, China.
Bekijk onderstaand de historie van Acupunctuurkliniek Rangkuti
1987
Sofyan Rangkuti is een autoriteit in de acupunctuurwereld. Hij volgde zijn opleiding tot chirurg en acupuncturist in China en werkte als buikchirurg in het Beijing Medical Univeristy The First Teaching Hospital. Hij was vijf jaar actief als buikchirurg en acupuncturist in Beijing toen hij in 1987 met zijn familie emigreerde naar Nederland. Door zijn kennis in westerse en oosterse geneeskunde en de integratie van deze bij het behandelen van zijn patiënten, weet hij raad met verschillende soorten klachten en zijn de resultaten snel en positief.
1993
In 1993 ontwikkelde Rangkuti de moderne polsdiagnose, een specifiekere en eenvoudigere manier van diagnosticeren.
1996
In 1996 begonnen Sofyan Rangkuti en zijn vrouw Conny Rangkuti een acupunctuur kliniek. Eerst startten zij met een kleine kliniek op de Westzijde in Zaandam. Door de snelle en positieve resultaten groeiden het patiënten aantal en moesten de twee al snel iets groters vinden. Zij besloten zich te vestigen in het oude raadhuis van Koog aan de Zaan. Acupunctuur kliniek Rangkuti, te Koog aan de Zaan opende haar deuren in december 1996. Het patiëntenbestand groeide al snel uit tot meer dan 15.000 patiënten. Mensen komen niet alleen uit Nederland, maar ook maar ook Duitsland, België en de Antillen, speciaal voor een behandeling van S. Rangkuti. Daarom mag er gesteld worden dat Acupunctuur kliniek Rangkuti zich mag aansluiten bij een van de meest succesvolle klinieken in de alternatieve gezondheidszorg. De sleutel achter jarenlang succes ligt bij de integratie van oosterse en westerse geneeskunde en hun visie op preventieve zorg.
Conny Rangkuti – van Rooijen is opgeleid als fysiotherapeut aan THIM, hogeschool voor fysiotherapeuten. Via collega’s in het vak merkte zij dat acupunctuur een goede toevoeging zou zijn voor de patiënten. Ze raakte erg geïnteresseerd en studeerde later af als acupuncturist. In het begin beoefende mevrouw Rangkuti beide methodes, maar de vraag naar acupunctuur groeide. Conny kon zich meer vinden in de acupunctuur, dus zij besloot te stoppen met fysiotherapie en focuste zij zich op de Traditionele Chinese Geneeskunde. Verder heeft zij zich binnen de laserneedle acupunctuur specifiek verdiept in de kinder-laseracupunctuurbehandeling
1997
In 1997 werd hij richtte hij Hwa To International Univeristy voor Traditionele Chinese Geneeskunde op. Hij is 17 jaar lang directeur geweest van deze opleiding, waarmee hij veel acupuncturisten heeft opgeleid. Verder is hij adviseur in de internationale council voor de World Federation of Chinese Medicine Societies.
In 2006 was dhr. Rangkuti de eerste die laserneedle acupunctuur in Nederland heeft geïntroduceerd en was kliniek Rangkuti de eerste kliniek die een laserneedleapparaat had. Door zijn ervaring en kennis met dit apparaat heeft hij met verschillende collega’s in Nederland zijn expertise kunnen delen.
2006
In 2006 heeft Rangkuti een eigen methode ontwikkeld, Brain Abdominal acupunctuur, waarbij hij onverklaarbare klachten met succes bestrijdt. Waarna hij het boek ‘Onverklaarde aandoeningen herkennen en behandelingen’ heeft uitbracht.
Sofyan Rangkuti is een gedreven specialist met een missie: oosterse en westerse geneeskunde met elkaar integreren in het belang van de maatschappij en ieder individu afzonderlijk.